Steven Hensen lekker aan het brainstormen

Waarom Steven flexwerkt bij 1UP Coworking

Steven Hensen
Steven Hensen

Waarom Steven flexwerkt bij 1UP Coworking

1 oktober 2018 schreef ik mij als zzp-er in bij de KVK. Spits: Sales & Marketing was een feit. Een eerste jaar is onzeker. Zal er wel behoefte zijn aan je dienst? Krijg je wel genoeg klanten? Komt er wel omzet binnen? Allemaal onzekerheden die ik de eerste maanden van ‘ondernemerschap’ met mij meedroeg. Voor mijzelf had ik besloten om mijn vaste kosten zo laag mogelijk te houden. Een goedkope auto. Even geen pensioen opbouwen (nu wel uiteraard). En al helemaal geen dure kantoorruimte huren. Maar na een jaar en vele geslaagde projecten verder begonnen de muren thuis op mij af te komen. Ik schaamde mij er zelfs een beetje voor als ik in mijn trainingspak en mijn haren nog in de krul om 16:00 de deur moest openen om een pakketje in ontvangst te nemen. Het was tijd voor de volgende stap. Een kantoorruimte waar ik rustig kan werken, maar waar ik ook andere ondernemers om mij heen zou hebben om af en toe mee te sparren of simpel weg een boterham te eten tussen de middag.

De zoektocht naar een flexwerkplek in Tilburg was begonnen.
En al was ik geen mega actieve zoeker, het bleek lastiger te zijn dan verwacht. Werken in de Lochal bij Seats2Meet beviel mij niet. Te veel afleiding van de ‘toeristen’ om mij heen. Bij het naastgelegen Gebouw 88 was er op dat moment geen plek en ook daar viel het mij op dat de ruimte er open was en dat er veel in- en uitloop was. Ik zag nog een tijdje bij een vriend op kantoor aan het einde van de Piushaven, maar daar was het dan weer zo rustig dat je een speld kon horen vallen.
Het idee van een coworking in Tilburg werd geboren
Toevallig ontdekte ik dat mijn achterbuurman ook op zoek was naar een geschikte flexwerkplek in Tilburg. Ook hij bleek moeite te hebben om een flexwerkplek te vinden die aan deze voorwaarden voldeed. Zo ontstond het idee om zelf een coworking of flexwerkplek te beginnen. We bleken dezelfde ideeën te hebben over het delen van een kantoor, wat een fijne werkomgeving maakt, etcetera. Het moest een inspirerende plek zijn in het centrum van Tilburg. Goed met de fiets of het openbaar vervoer te bereiken. En ook nog eens voldoende groot zijn, zodat we niet alleen een werkplek voor onszelf creëerden maar ook voor andere ondernemers met dezelfde behoefte.
De geschikte coworking-ruimte werd gevonden
Gelukkig bleef het niet bij een idee en kregen wij in het eerste kwartaal de sleutel van een gave ruimte op het Pieter Vreedeplein. Eén van onze voorwaarden voor de locatie was dat deze in het centrum moest zijn, beter kon dus niet. Boven de Brownies en Downies hebben we nu over twee verdiepingen een fijne werkplek voor onszelf én andere ondernemers gecreëerd. 1UP Coworking beschikt over 8 flexwerkplekken, een spreekkamer en twee focusruimtes Op dit moment hebben wij 8 flexwerkplekken te huur. Je kan al een flexwerkplek huren vanaf één dag per week. We vragen ondernemers minstens één dag per week aanwezig te zijn, juist ook omdat we het interessant vinden elkaar en elkaars onderneming beter te leren kennen. De spreekkamer en de focusruimtes zijn steeds te reserveren.
Kom jij een keertje proefwerken bij 1UP Coworking in Tilburg?

Deel dit artikel:

Bezoek 1UP

Kom een middag proefwerken, bezoek een event of drink een kop koffie met ons. We zitten aan het altijd gezellige Pieter Vreedeplein! Je vindt ons met de trap - 1 hoog - links van de Brownies & Downies.

Een middag proefwerken?

Je zit nergens aan vast, wij betalen de koffie.

Dit zeiden andere coworkers

Harvey Derwent avatar image
“Ik werk nu bijna twee keer zo snel!”
Harvey Derwent avatar image
“Mijn vriendin is blij dat ik weg ben van de keukentafel!”
Harvey Derwent avatar image
“Fijn om met andere ondernemers te werken!”
Icon